Anticonceptie vragenlijst van Rutgers

Voor anticonceptie advies kunt u een afspraak maken bij de huisarts of de vrouwenspreekuurondersteuner huisarts. Voor de afspraak kunt u deze vragenlijst invullen en meenemen. Zo kunt u duidelijk alvast uw eigen voorkeuren noteren en bespreken.

Heeft u een klacht?

Stap 1: Bespreek het met uw huisarts.
In het algemeen kunt u de klacht het beste eerst met uw huisarts bespreken, hoe moeilijk dat voor u misschien ook is. Als de huisarts niet weet dat u ontevreden bent, kan hij ook niet proberen de klacht op te lossen. Bij voorkeur horen wij bij het maken van een afspraak dat u een klacht wilt bespreken, zodat wij voldoende tijd kunnen inplannen voor het gesprek. Doet u het liever schriftelijk? U kunt ook ons klachtenformulier invullen. Uw klacht wordt dan in behandeling genomen door onze interne klachtenfunctionaris en nemen wij binnen 2 weken contact met u op.


Stap 2: Onafhankelijke klachtenfunctionaris
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris van de Stichting Klachten en geschillen Eerstelijnszorg (SKGE). De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt hiervoor klachtenformulier gebruiken op www.skge.nl. De klachtenfunctionaris is ook te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.


Stap 3: Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de onafhankelijk klachtenfunctionaris niet uit komt, dan kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg.
Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiƫnten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie vind u op www.skge.nl.

SOA-vragenlijst

De vragenlijst over seksueel overdraagbare aandoeningen is opgesteld aan de hand van de richtlijnen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG). De vragenlijst is bedoeld om uw seksuele gedrag in kaart te brengen. Hiermee kunnen we een testadvies maken, zodat we de juiste test, op de juiste plek en juiste moment kunnen afnemen. Het is daarom belangrijk de vragen zorgvuldig te lezen en naar waarheid in te vullen. Bij onduidelijkheden kunt u de assistente om uitleg vragen.
Deze vragenlijst is bedoeld voor patiƫnten die bij ons zijn ingeschreven en die via de assistente of huisarts het advies hebben gekregen om deze lijst in te vullen. Indien u nog geen contact heeft gehad met de praktijk wilt u dan even bellen met de assistente?